Πατούλης: Με σημαντικά έργα υποδομής ενισχύουμε την ανάπτυξη των Κυθήρων και Αντικυθήρων

Στο πλαίσιο της σειράς συναντήσεων που πραγματοποιεί ο περιφερειάρχης Αττικής με δημάρχους του λεκανοπεδίου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο Κυθήρων, Στράτο Χαρχαλάκη.

Ο Γιώργος Πατούλης βρέθηκε στα Κύθηρα με σκοπό την εποπτεία των έργων που είναι σε εξέλιξη, την ανάδειξη αναγκών και την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα των πολιτών.

Στη συνάντηση  παραβρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Βασιλική Μπόγρη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς τα ήδη χρηματοδοτημένα έργα από την Περιφέρεια Αττικής και τα οποία αφορούν κυρίως εργασίες οδοποιίας, αλλά και την κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης, όπως αναφέρει η Περιφέρεια.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε το δήμαρχο πως λίγη ώρα πριν τη συνάντηση, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Κυθήρων για την χρηματοδότηση τριών μονάδων αφαλάτωσης (2 στην Αγ. Πελαγία και 1 στο Διακόφτι), προϋπολογισμού 1.720.000 ευρώ, που θα δημοπρατηθούν εντός του επομένου τετραμήνου.

Παράλληλα, ο κ. Στράτος Χαρχαλάκης υπογράμμισε τη σημασία να ολοκληρωθούν οι μελέτες επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης στο αεροδρόμιο του νησιού και πρόσθεσε πως στα έργα που χρειάζεται να προγραμματιστούν για το νησί, την επόμενη περίοδο είναι  η ανάπλαση του οικισμού του Αβλέμονα, η βελτίωση και αναβάθμιση της δημοτικής οδοποιίας, «σημαντικά έργα για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού, έργα πολιτισμού αλλά  και αναπλάσεις».

Επιπροσθέτως, ο δήμαρχος παρουσίασε στον περιφερειάρχη τις εργασίες εξέλιξης του εμβληματικού και υποδειγματικού έργου διαχείρισης των απορριμμάτων που εκτελείται στο Δήμο με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής και το οποίο ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε να επισκεφθεί μόλις ξεκινήσει η δοκιμαστική του λειτουργία και εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με την αντιπεριφερειάρχη κ. Μπόγρη και όλες τις υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων, ιδίως τις τεχνικές.

Ο περιφερειάρχης εστίασε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αναδειχθούν με προτεραιότητα και τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, αναφέροντας τα εξής:

«Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας με σκοπό την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής. Στόχος μας να νιώθουν οι πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιά άγονης γραμμής όπως τα Κύθηρα, πως είμαστε δίπλα τους ενεργά. Με έργα υποδομής στηρίζουμε τα Κύθηρα με στοχεύοντας την ανάπτυξη τους αλλά και την ανάδειξη της ομορφιάς και της ιστορικότητά τους. Σε συνεργασία με τους δημάρχους επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης σημαντικών έργων που θα βοηθήσουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση όλων των περιοχών της Αττικής, με ισότιμους και δίκαιους όρους».

Περισσότερα σε Ειδήσεις