Η κακοκαιρία σαρώνει την Κρήτη - Μεγάλες καταστροφές στο Ηράκλειο

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν στην Π.Ε Ηρακλείου από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Βούλιαξε κυριολεκτικά το Ηράκλειο από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι μεγαλύτερες καταστροφές φαίνεται πως έχουν συμβεί στην περιοχή του Καρτερού όπου ο υπερχειλισμένος ποταμός -σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο νερού από την συνεχή βροχόπτωση- πλημμύρισε δρόμους, κατοικίες ενώ υπήρξαν και κατολισθήσεις.

Image removed.

Από την μανία της φύσης δεν γλύτωσε ούτε η ιστορική εκκλησία του Άη Γιάννη.

Image removed.

 

Καθοριστική ήταν η συμβολή της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, όπου από την αρχή της κακοκαιρίας έλαβαν περισσότερες από 200 κλήσεις ενώ συνέδραμαν στον απεγκλωβισμό 27 ατόμων από οχήματα

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν από εχθές το απόγευμα (20 Οκτωβρίου 2020), έως σήμερα, στην Περιφέρεια Κρήτης, το Πυροσβεστικό Σώμα, έχει δεχθεί 278 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις - διασώσεις ατόμων.

Ειδικότερα:

• Στο Ηράκλειο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 240 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 64 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 27 άτομα από Ε.Ι.Χ.

• Στα Χανιά, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 32 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 9 αντλήσεις και 3 κοπές δέντρων ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 4 άτομα από Ε.Ι.Χ.

• Στo Ρέθυμνο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 6 κλήσεις για άντληση υδάτων οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί.

Στην Περιφέρεια Κρήτης οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής και συνεχίζουν να επιχειρούν κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνει έκκληση για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την αποφυγή εργασίας και παραμονής σε υπόγειους χώρους.

Η σχετική ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ:

https://www.facebook.com/gapdkritis/posts/2958341220932499

Φωτογραφίες: e-kriti.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις