Λέρος: Απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε βάρος Αντιδημάρχου

Στο στόχαστρο των επιτήδειων έχουν μπει δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι

Λίγες ημέρες μετά την απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε βάρος επικεφαλής δημοτικής παράταξης, μια νέα απόπειρα σημειώθηκε αυτή τη φορά στη Λέρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, επιτήδειοι, χρησιμοποίησαν το όνομα του αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Καστή, με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

Η σχετική ανάρτηση:

Πληροφορηθήκαμε, επιτήδειοι συνεχίζουν τις προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης επιχειρηματιών του νησιού μας, με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα, προσποιούμενοι αυτή τη φορά, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέρου κ. Δημήτριο Καστή.

Συγκεκριμένα, η απάτη έχει ως εξής:

Οι απατεώνες προβαίνουν σε παραγγελίες σχετικά μεγάλης αξίας, αποστέλλοντας στη συνέχεια στους επαγγελματίες πλαστά τραπεζικά παραστατικά κατάθεσης πολύ μεγαλύτερης αξίας, δήθεν από λάθος, ζητώντας από τα θύματά τους την «επιστροφή» του ποσού της διαφοράς, το οποίο φυσικά ουδέποτε είχαν καταβάλει εξ` αρχής στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

Ως εκ τούτου, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών να μη δίνουν προσωπικά τους δεδομένα και στοιχεία πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή να καταθέτουν χρήματα, αλλά να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή αφορά στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου διεκπεραιώνεται αποκλειστικά από την Οικονομική Υπηρεσία και όχι από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, αιρετό .

Η υπόθεση έχει ήδη ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τις οικονομικές συναλλαγές τους με αγνώστους και να επικοινωνούν με το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου σε περίπτωση ύποπτης επικοινωνίας με αγνώστους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις