Τσιόδρας στη σύσκεψη Μητσοτάκη: Προσοχή στις ομάδες 18-34 ετών

Σε λίγη ώρα το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για ακόμη μια φορά ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους 13 Περιφερειάρχες.

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα στις ηλικίες 18 ως 34 καθώς εκεί παρατηρείται μεγαλύτερη έξαρση του ιού. Ενώ προειδοποίησε πως αν ο ιός μεταφερθεί στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες το αποτέλεσμα θα είναι η πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τόνισε πως πρέπει να αποφευχθούν μέτρα τα οποία θα έχουν βαρύ οικονομικό αντίκτυπο. Συγκεκριμένα είπε: «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι στη συνολική προσπάθεια να αποφύγουμε μέτρα τα οποία θα έχουν βαρύ οικονομικό αντίκτυπο σας χρειαζόμαστε όλους συμμάχους.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό το κεντρικό κράτος, αλλά και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεργαζόμαστε. Να είναι σε πλήρη εγρήγορση οι ελεγκτικοί σας μηχανισμοί αλλά και εσείς μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίον αρθρώνετε να υποστηρίζετε τις πρωτοβουλίες», και πρόσθεσε πως τα μέτρα είναι αποτελεσματικά αν εφαρμόζονται.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε «να αυξηθεί το βάρος της Αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή των μέτρων». Ενώ από τους περιφερειάρχες ζητήθηκε να λαμβάνουν κι αυτοί την πλήρη ενημέρωση που παρουσιάστηκε σήμερα και να αρθούν γραφειοκρατικά εμπόδια για την ταχύτερη προμήθεια υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σήμερα στις 7 το διάγγελμα

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το απόγευμα στις 7:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει διάγγελμα με αφορμή τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα ενάντια στην διασπορά της πανδημίας.

«Το απόγευμα θα έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στον ελληνικό λαό», είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε νωρίτερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Είμαστε αντιμέτωποι με δεύτερο κύμα, που έχει έρθει στην πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Και στη συνέχεια εξήγησε ωστόσο πως «η χώρα μας τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν πιθανότατα θα είναι τα εξής:
  • Yποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες (σε περιοχές ενταγμένες στα επίπεδα 3 και 4).

Πηγή: health4u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις