Κρούσματα εντοπίστηκαν σε ακαδημίες ποδοσφαίρου στην Ξάνθη

Η Ξάνθη ανακοίνωσε πως ανάμεσα στους αθλητές της Ακαδημίας της, εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού. Το γεγονός αυτό οδήγησε τη Διεύθυνση στην αναστολή της λειτουργίας της Ακαδημίας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των νέων τεστ στα οποία υποβλήθηκαν όλα τα μέλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα κοροναϊου σε μέλος της Ακαδημίας της.

Από την πρώτη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το μέλος να τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο ενώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας θα πραγματοποιηθεί από ειδικό συνεργείο απολύμανση.

Η Διεύθυνση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ανακοινώνει ότι για λόγους προστασίας της υγείας των αθλητών της, των στελεχών και των οικείων της, αναστέλλει την λειτουργία (προπονήσεις, επίσημα και φιλικά παιχνίδια) της μέχρι να υπάρξουν τα οριστικά αποτελέσματα των εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου».

Κρούσμα υπήρξε και σε αθλητή της ακαδημίας του Νέου Ζυγού και έγιναν άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες για ιχηλάτηση σε όλους τους αθλητές και καραντίνα του νεαρού που βρέθηκε θετικός ενώ έχουν διακοπεί όλες οι δραστηριότητες της ακαδημίας ποδοσφαίρου.

Όπως είναι γνωστό εξαιτίας κρουσμάτων της πανδημίας σημειώθηκαν αναβολές σε παιχνίδια Γ Εθνικής Ποδοσφαίρου καθώς σε διοργανώσεις του μπάσκετ της περιοχή.

Περισσότερα σε Ειδήσεις