«Κοινωνικά εισιτήρια»: Το κράτος θα επιδοτήσει επιχειρήσεις

Πρόγραμμα επιδότησης κενών θέσεων σε επιχειρήσεις θεαμάτων και μεταφορών 

Το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά ένα πρόγραμμα επιδότησης κενών θέσεων σε επιχειρήσεις θεαμάτων και μεταφορών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι σχεδιάζεται νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να αγοράζει ένα σημαντικό ποσοστό των εισιτηρίων σε θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες. Μετά το τέλος της πανδημίας θα επιστρέφονται σε μορφή κοινωνικού εισιτηρίου.

Ταυτόχρονα, προχωρά η έκδοση ΚΥΑ για την οικονομική αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ για τις κενές θέσεις που υποχρεούνται να έχουν, λόγω της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) επιτρέπονται, μόνο με έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ζωντανά θεάματα και ακροάματα και λοιπές παραστατικές τέχνες, εφόσον στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους:

  • Η πληρότητα φτάνει το 30%
  •  Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει «εργαλεία» για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται. Συμπληρώνει, πως δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί, θα υπάρξουν διορθώσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις