Ξεκίνησε η επιχείρηση ρυμούλκησης του ναρκοθηρευτικού "Καλλιστώ"

Δύο μέλη του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού έχουν τραυματιστεί - Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού

Πραγματοποιήθηκε η ρυμούλκηση του πολεμικού ναυτικού «Καλλιστώ» έξω από το λιμάνι του Πειραιά, μετά τη σύγκρουση που σημειώθηκε. Από το μεσημέρι βρίσκεται στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 7:30 το πρωί όταν το «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, και ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk έπεσε στην πρύμνη του με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου, που μετέφερε συνολικά 27 άτομα, τα οποία διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Το «Καλλιστώ» έχει πάρει κλίση λόγω της εισροής υδάτων, ωστόσο η κατάστασή του είναι πλέον σταθερή και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Στο σημείο της σύγκρουσης υπάρχει μικρή θαλάσσια ρύπανση κυρίως από τις μικρές ποσότητες συντριμμιών του πολεμικού πλοίου και μικρής ποσότητας καυσίμων που διέρρευσε.

Ιδιωτικά σκάφη αντιρρυπαντικής εταιρείας πραγματοποίησαν έλξη των συγκεκριμένων υλικών και καυσίμων προκειμένου να τα συγκεντρώσουν και να τα απομακρύνουν.

Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προανάκρισης για το ναυτικό ατύχημα.

Να σημειωθεί πως το «Καλυψώ» έχει 57 μέτρα μήκος και μεταφέρει 52 άτομα πλήρωμα. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη η εισαγγελική Αρχή ενώ δεν υπάρχει καμία σύλληψη προς το παρόν.

Στο φορτηγό πλοίο δεν υπήρχε πλοηγός καθώς είχε ήδη μπει σε πορεία έξω από το λιμάνι.

Δείτε το βίντεο

Περισσότερα σε Ειδήσεις