«Κίρκη»: Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Προ των πυλών η κακοκαιρία «Κίρκη» - Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού έχει εκδώσει η ΕΜΥ που προβλέπει μεταβολή του καιρού από σήμερα το βράδυ μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης.

Μετά τον «Ιανό» έρχεται η «Κίρκη», όπως ονομάστηκε αυτή την φορά η κακοκαιρία, η οποία θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ από αργά το βράδυ της Τρίτης (27-10) θα επηρεαστούν το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (28-10) τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εμφανιστούν σε Πελοπόννησο, Κρήτη και βαθμιαία στη Στερεά Ελλάδα, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες σε Θεσσαλία, Σποράδες και στα νότια τμήματα της Ηπείρου και στις Κυκλάδες.

Από το απόγευμα θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

xartis

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική ηπειρωτική χώρα.

Κίνδυνος για πλημμύρες την Τετάρτη στην Αθήνα

Σύμφωνα με τη νεότερη πρόβλεψη για τον καιρό του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, την Τετάρτη, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σημαντικά ύψη βροχής αναμένεται να πέσουν στο νομό Αττικής τις απογευματινές ώρες, που ίσως σε μικρό χρονικό διάστημα ξεπεράσουν και τους 50 τόνους νερού ανά στρέμμα.

xartis vroxoptoseis

Περισσότερα σε Ειδήσεις