Θεοδωρικάκος: «Ξεκινούν έργα στο Δήμο Αγίου Δημητρίου»

Ανακοίνωση Θεοδωρικάκου για έναρξη έργων στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Ανήμερα της γιορτής του Δήμου Αγίου Δημητρίου, ο υπουργός Εσωτερικών κατά την επίσκεψή του στην πόλη, ανακοίνωσε την ένταξη έργων του Δήμου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 20εκ. ευρώ.

Η ανακοίνωση έγινε σε συνάντηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και χαρακτηρίστηκε από την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου.

Το πρώτο έργο αφορά στη «Βιοκλιματική Ανάπλαση του πάρκου Ασυρμάτου», με ενδεικτικό προϋπολογισμό έργου τα 6,5 εκ. ευρώ. Πρόκειται για το εμβληματικό δημόσιο ακίνητο, που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Αγίου Δημητρίου για τη «δημιουργία χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής», σύμφωνα με τη μελέτη ανάπλασης, που ήδη έχει εκπονήσει ο Δήμος.

Το δεύτερο σημαντικό και πολυαναμενόμενο έργο για την πόλη είναι η «Κατασκευή Ανοιχτού Κολυμβητηρίου και κοινόχρηστου χώρου παιδικής χαράς και αναψυχής» στην περιοχή ΕΚΤΕΛ. Το κολυμβητήριο θα αποτελέσει μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση που θα περιλαμβάνει δύο πισίνες, μία ανοικτή αγωνιστική πισίνα και μία εκμάθησης (baby swimming).

Η όλη εγκατάσταση θα αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιοσυλλέκτες, φωτοβολταϊκά και γεωθεωρμία). Το έργο έχει ενδεικτικό προϋπολογισμό 8,5 εκ ευρώ.

Συμπληρωματικά, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την έγκριση για ένταξη στο πρόγραμμα μια σειράς μικρότερων έργων που αφορούν στην πόλη. Επιγραμματικά είναι τα εξής:

  • «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)» για τις 45 σχολικές εγκαταστάσεις
  • «Δράσεις ηλεκτροκίνησης με την προμήθεια 5 μικρών και 5 μεγάλων οχημάτων»
  • «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων»
  • «Μελέτες ωρίμανσης έργων και δράσεων»
  • «Αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος»
Δηλώσεις της δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου

«Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τα εμβληματικά έργα, τόσο του Ασυρμάτου όσο και του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου, θα αποτελέσει για την πόλη μας εφαλτήριο μεγάλης ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Πάνω απ’ όλα όμως, θα ευθυγραμμίσουν την πράξη με τη στρατηγική του Δήμου μας για βιώσιμη, δίκαιη και συμπεριληπτική ανάπτυξη. Ευχαριστούμε τον υπουργό Εσωτερικών για την εποικοδομητική συνεργασία».

Περισσότερα σε Ειδήσεις