Μωυσής Ελισάφ - Κορονοϊός: Σε δύσκολη κατάσταση η οικονομία στα Ιωάννινα

Για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα Γιάννενα εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, την ασφυκτική πίεση που υπάρχει στα νοσοκομεία, αλλά και την αυξητική τάση της ανεργίας στην περιοχή, μίλησε ο δήμαρχος Ιωαννιτών.

Ο κ. Μωυσής Ελισάφ, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η οικονομία στα Ιωάννινα είναι ήδη σε δύσκολη κατάσταση. Και στο επόμενο διάστημα, όσο τα μέτρα θα γίνονται πιο αυστηρά, υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία διότι φέτος δεν πήγε καλά ο τουρισμός από το Μάρτιο ενώ υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί η ανεργία, ενώ υπογράμμισε πως «ήδη η ανεργία στην Ήπειρο είναι σε υψηλά ποσοστά».

Αύξηση κρουσμάτων

«Η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή ενδεχομένως να οφείλεται στη χαλάρωση που ένιωσε ο κόσμος μετά το καλοκαίρι αλλά και τους νέους, εφόσον είναι μια φοιτητούπολη στην πραγματικότητα που δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο. Ξενυχτούσαν, κυκλοφορούσαν χωρίς προσοχή, ενώ συνυπήρξαν και διάφορες εκδηλώσεις (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες) στις οποίες δεν τηρούταν τα μέτρα», σημείωσε ο δήμαρχος Ιωαννιτών, ενώ πρόσθεσε ότι «η κατάσταση δυσκόλεψε μοιραία μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στη συνέχεια είπε: «Παράλληλα, μικρές μειοψηφίες αψήφισαν τα μέτρα, κυρίως στην εστίαση, δημιουργώντας επίσης πρόβλημα και αποβλέποντας μόνο στο πρόσκαιρο κέρδος». Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα τα Ιωάννινα τέθηκαν σήμερα σε μίνι lockdown.

Νοσοκομεία

Κρίσιμη παράμετρος είναι η πίεση στα νοσοκομεία. Όπως είπε ο κ. Ελισάφ, υπάρχουν τρεις μονάδες που εξυπηρετούν περιστατικά COVID-19. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έχει πληρότητα 90%.

Περισσότερα σε Ειδήσεις