Ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Κομοτηνή - Αυξημένο το ενδιαφέρον των πολιτών

Πάνω από 150 πολίτες έκαναν το τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού κατά τη δεύτερη μέρα των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κομοτηνή.

Το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν και σήμερα ιδιαίτερα αυξημένο καθώς, παρά τη βροχή το πρωινό της Παρασκευής, αρκετοί προσήλθαν στο κτίριο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας προκειμένου να υποβληθούν στο δωρεάν rapid test.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι το διήμερο 29-30 Οκτωβρίου περίπου 250-300 πολίτες έκαναν το rapid test με τα αποτελέσματα του να γίνονται γνωστά εντός 15-20 λεπτών. Εφόσον είναι θετικοί ενημερώνονται άμεσα από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και διενεργείται επιτόπου τεστ μοριακής ανάλυσης PCR.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 41 νέα κρούσματα και σήμερα Παρασκευή 60 επιπλέον νέα κρούσματα στη Ροδόπη.

Ωστόσο, παρά τα αυξημένα κρούσματα παραμένει άγνωστο αν θα συνεχιστούν οι εξετάσεις και την ερχόμενη εβδομάδα στην πόλη της Κομοτηνής καθώς όπως μας ενημερώνουν από τον ΕΟΔΥ, υπάρχει πλέον σκέψη από τη στιγμή που η Ροδόπη μπήκε στο «κόκκινο» να πραγματοποιηθούν εφεξής πιο στοχευμένοι έλεγχοι.

Η υπεύθυνη για τις εξετάσεις του ΕΟΔΥ στην Κομοτηνή κ. Αγγελική Παπαδοπούλου θέλησε τέλος να εκφράσει τις ευχαριστίες της, τόσο τις δικές της όσο και του κλιμακίου, σε όσους πολίτες προσήλθαν για εξετάσεις, για την υπομονή και κατανόηση που επέδειξαν κατά τη σημερινή δύσκολη ημέρα.

 

Πηγή: fonirodopis.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις