Εικόνες καταστροφής στη Σάμο: Συνεχίζονται οι καταγραφές ζημιών - Για εμπρησμό στο ΚΥΤ μιλά ο δήμαρχος

Συνεχίζονται οι καταγραφές των ζημιών στη Σάμο μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το νησί θρηνεί τον χαμό των δύο παιδιών, της Κλαίρης και του Άρη που καταπλακώθηκαν από τοιχίο εγκαταλελειμμένου κτιρίου επιστρέφοντας από το σχολείο.

Στη Σάμο βρίσκονται από το Σαββατοκύριακο 57 μηχανικοί για τις αυτοψίες των κτιρίων. Περισσότερες από 400 οικογένειες σε όλο το νησί, έχουν μείνει άστεγες και πρέπει να βρουν μόνιμο κατάλυμα, ώστε να φύγουν από σκηνές.

Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία 

Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στο νησί της Σάμου με τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής. Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μίλησε για το ρήγμα της Ανατολίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου και δήλωσε πως: «η μετασεισμική ακολουθία θα είναι μακρόσυρτη και θα διαρκέσει τις επόμενες εβδομάδες, μήνες ακόμη και χρόνο. Μπορούν να εκδηλωθούν σεισμοί στον χρόνο, αν και μικρότεροι».

Για εμπρησμό κάνει λόγο ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου 

Σε αναβρασμό παραμένει το νησί καθώς τα ξημερώματα κάηκαν σχεδόν 15 σκηνές στο ΚΥΤ του νησιού, με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γεώργιο Στάντζο να κάνει λόγο για εμπρησμό. “Κινδυνεύουμε, θα πρέπει άμεσα να αποσυμφορηθεί το Κέντρο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος ανατ. Σάμου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις