ΕΛΑΣ: Δεν υπήρξε κακοποίηση παιδιού στη συγκέντρωση στο Γαλάτσι

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ με αφορμή τα γεγονότα στη συγκέντρωση στο Γαλάτσι-Δεν υπήρξε καμία κακοποίηση πεντάχρονου παιδιού από τις αστυνομικές δυνάμεις

Σε επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τονίζεται -αναφορικά με τα πρόσφατα γεγονότα όπου συνελήφθησαν δεκατρία άτομα (10 άνδρες και 3 γυναίκες) κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στο Γαλάτσι- πως «δεν υπήρξε καμία κακοποίηση πεντάχρονου παιδιού από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές».

Ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας, και συγκεκριμένα ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια. Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο κάλεσαν επανειλημμένα και επίμονα τα συγκεντρωμένα άτομα να διαλυθούν, λόγω κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και για την αποφυγή διασποράς διάδοσης της Covid -19.

»Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Ο ένας από τους άνδρες συνελήφθη σε παρακείμενο κατάστημα, αφού προηγουμένως χτύπησε αστυνομικό με κοντάρι που έφερε και το οποίο κατασχέθηκε.

»Κατά τη διάρκεια των περιστατικών στο κατάστημα, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε μία φορά χρήση δακρυγόνου αερίου (φυσούνα). Περίπου δύο ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά αναφέρθηκε ότι δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό. Συνεπώς, καμία κακοποίηση -και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές».

Στον επίλογο της παραπάνω ανακοίνωσης, η ΕΛΑΣ υπογραμμίζει ότι «οι αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν συνιστούν γεγονότα. Η Αστυνομία τις διερευνά ως καταγγελίες και ενημερώνει υπεύθυνα το κοινό, διαδικασία την οποία εφαρμόζει και στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Περισσότερα σε Ειδήσεις