Υπεγράφη Ιδρυτική Πράξη για την πρόληψη της Ενδοοικογενειακής βίας

Υπεγράφη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών η Ιδρυτική Πράξη της «Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της Ενδοοικογενειακής βίας» στην οποία συμμετέχει και η Περιφέρεια Αττικής

Μια σημαντική Ιδρυτική Πράξη υπεγράφη σήμερα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και για την πρόληψη του φαινομένου. Βασικός στόχος των φορέων που υπέγραψαν την ιδρυτική πράξη είναι η πρόληψη εκδήλωσης της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, με τη στήριξη των ανθρωπίνων σχέσεων στηνοικογένεια, με την προσπάθεια αλλαγής των στερεοτυπικών αντιλήψεων, με την αγωγή των δυο φύλων, με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την επικέντρωση στην μηδενική ανοχή της βίας.

Οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου και Περιφερειάρχη Αττικής

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε και συνεχάρη όσους συνεργάζονται για την προσπάθεια και την πρωτοβουλία αυτή και ευχήθηκε «να προχωρήσετε σε ένα βαθύτερο-ευρύτερο έργο». Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε πως πρόκειται για «μια σημαντική πρωτοβουλία ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία», ενώ δήλωσε πως η Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο για την αντιμετώπιση της.

Συμμετέχοντες φορείς στην Ιδρυτική Πράξη

Ιδρυτική Πράξη της «Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της Ενδοοικογενειακής βίας» υπεγράφη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών από:

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη και την Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων κα Μαρία Συρεγγέλα, ενώ παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, η κα. Σοφία Βούλτεψη, πρόεδρος Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο Αθηναίων Αλεξία Έβερτ και η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Περιφέρεια Αττικής Μαρία Κουρή.

Περισσότερα σε Ειδήσεις