Κρούσματα σε εκπαιδευόμενους συνοριοφύλακες στο Τμήμα Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Δώδεκα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν ύστερα από rapid tests που έγιναν σε συνοριοφύλακες οι οποίοι παρουσιάστηκαν για εκπαίδευση το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Ειδικότερα, σε rapid test υποβλήθηκαν 451 συνοριοφύλακες από τους συνολικά 480 που αναμένονταν στο ΤΔΑ Κομοτηνής, με τους 12 που βρέθηκαν θετικοί να τίθενται αυτόματα σε απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένο κοιτώνα της Σχολής, ενώ σε καραντίνα τέθηκαν επίσης και όσοι συνοριοφύλακες ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Οι εν λόγω συνοριοφύλακες αποκλείστηκαν προσωρινά από την εκπαίδευση ενώ μετά το θετικό rapid test υποβλήθηκαν και σε τεστ μοριακής ανάλυσης, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται σε 48 ώρες, προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν όντως πρόκειται για θετικό ή μη κρούσμα.

Η παραπάνω εξέλιξη επιβεβαιώνει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδη ολιγωρία» και εν τέλει χάρη στην πίεση και την επιμονή της το Αρχηγείο της Αστυνομίας αποφάσισε να γίνουν εξετάσεις από κλιμάκιο Αξιωματικών της ΕΛΑΣ που ήρθε εσπευσμένα το Σάββατο στην περιοχή από την Αθήνα.

Φυσικά, μνεία θα πρέπει να γίνει και στην Σταυρούλα Τζατζανά, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ, καθώς και στον Ευστάθιο Κατρανίδη, μέλος του Δ.Σ. και αντιπρόσωπο της ΕΑΥ Ροδόπης στην ΠΟΑΣΥ, οι οποίοι είχαν θέσει το θέμα κατά την πρόσφατη συνάντηση τους με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη.

Τέλος, εκτός του ΤΔΑ Κομοτηνής, επτά επιπλέον κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε συνοριοφύλακες που παρουσιάστηκαν επίσης το περασμένο Σάββατο στο ΤΔΑ Διδυμοτείχου.

 

Πηγή: fonirodopis.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις