Αγ. Δημήτριος: Ξεκινούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης στα σχολεία

Ο προϋπολογισμός των έργων ενεργειακής αναβάθμισης στα σχολεία του Αγ. Δημητρίου ανέρχεται 1.151 εκ. ευρώ

Υπεγράφη απόφαση από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, για την υλοποίηση παρεμβάσεων, εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολικά κτίρια στον Δήμο Αγ. Δημητρίου, προϋπολογισμού 1.151 εκ. ευρώ, παρουσία της Δημάρχου Μ. Ανδρούτσου. 

Τα σχολεία στα οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις
  • Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμοϋγρομόνωση του δώματος, εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων, εγκατάσταση εξωτερικών σκιάστρων, αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος (Net Metering).
  • Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμοϋγρομόνωση του δώματος, εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων, εγκατάσταση εξωτερικών σκιάστρων, αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης και αναβάθμιση λεβητοστασίου, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος (Net Metering).
  • Στο 13ο -21ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμοϋγρομόνωση του δώματος, εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων, αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης και αναβάθμιση λεβητοστασίου, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος (Net Metering).

Η δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη για τα έργα«Σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, οφείλουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες που σηματοδοτούν ένα πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο μέλλον, για εμάς και τα παιδιά μας. Σε συνεργασία με τους Δήμους και αξιοποιώντας ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε την Αττική σε μία «Πράσινη Περιφέρεια», βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών. Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι υποχρέωση και καθήκον μας απέναντι στις επόμενες γενιές».

Περισσότερα σε Ειδήσεις