Άγιος Νικόλαος: Αρνητικά τα πρώτα τεστ κορονοϊού σε φοιτητές

Έντεκα φοιτητές που επέστρεψαν στον Άγιο Νικόλαο υποβλήθηκαν σε rapid test

Αρνητικοί στον κορονοϊό ήταν οι πρώτοι έντεκα φοιτητές που υποβλήθηκαν σήμερα 5 Νοεμβρίου σε δωρεάν rapid test έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Αγίου Νικολάου. Στόχος αυτής της δράσης, όπως είχε επισημάνει ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός τις προηγούμενες ημέρες, ο έλεγχος και η ενημέρωση των φοιτητών που επιστρέφουν από περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο.

Σύμφωνα με την σχετικά ανακοίνωση, η πρώτη ομάδα των φοιτητών (11 άτομα), υποβλήθηκε όπως έγινε γνωστό σε test ταχείας ανίχνευσης (rapid test), ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη ομάδα που θα ελεγχθεί αύριο στην 1 μ.μ και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω, διευκρίνισε ότι η θετική εικόνα που προέκυψε από τα αρνητικά test, δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει.

Για όλους τους φοιτητές που επιστρέφουν στα σπίτια τους – επανέλαβε- ισχύει η καραντίνα των επτά ημερών, και όπως γίνεται κατανοητό, ζητάμε και από τους υπόλοιπους συμπολίτες να επιδείξουν μεγάλη προσοχή.

Εξ άλλου – όπως ο ίδιος ανέφερε – άμεσα θα υπάρξουν ανακοινώσεις αναφορικά με την διαχείριση των ελέγχων, σε συνεργασία με τις Δομές Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις