Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας απαντά στις φήμες για την απόκρυψη του αριθμού κρουσμάτων στο νησί

Ο Γιώργος Παναγόπουλος παίρνει θέση στις φήμες περί απόκρυψης κρουσμάτων στο νησί και απαντά μέσα από τη σελίδα του στο facebook.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Σαλαμίνας μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του αναφέρει: «Ο Δήμος Σαλαμίνας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τον Νόμο μοναδικός επίσημος και αρμόδιος για την ανακοίνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του covid-19 είναι ο ΕΟΔΥ, ο οποίος τηρεί αρχεία των επιδημιολογικών δεδομένων (Ν. 4633/2019). Συνεπώς, ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο Δήμος μας να ανακοινώσει αριθμό κρουσμάτων».

Ο δήμαρχος παράλληλα υπογραμμίζει πως «σχετικά με αυτούς που προσμένοντας ματαίως την πολιτική τους ανάσταση λαϊκίζουν χωρίς ντροπή απαιτώντας ο Δήμος να ενημερώσει τους πολίτες της Σαλαμίνας περί ύπαρξης κρουσμάτων, τους καλούμε να μας ενημερώσουν πού προβλέπεται η αρμοδιότητα του Δήμου να ενημερώνει τους δημότες για τα κρούσματα του covid-19. Ας αντιληφθούν, επιτέλους, ότι δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για αντιπολίτευση».

Ο Γιώργος Παναγόπουλος όντας ιδιαίτερα κατηγορηματικός στα λεγόμενα του, επίσης δήλωσε πως ενεργούσε και συνεχίζει να ενεργεί για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις