Μαρινάκης: Αναγκαία η υγειονομική θωράκιση της Λήμνου

Επιστολή απέστειλε ο δήμαρχος της Λήμνου προς τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Παναγιώτη Αρκουμανέα

Αναγκαία είναι η υγειονομική θωράκιση της Λήμνου, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Δημήτρη Μαρινάκη, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο δήμαρχος μέσα από την επιστολή του ζητά:
  • Εκ νέου σύσταση κλιμακίου αποτελούμενου από στελέχη της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής, το οποίο θα επικουρεί την ιατρό της ΚΟΜΥ, Αναστασία Κωνσταντίνου, στην ιχνηλάτηση των διαπιστωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού.
  • Παράλληλα, γνωστοποίησε την πρόθεση του Δήμου, στον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, να συνδράμει στην προμήθεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου covid-19 (rapid test), με τη συνδρομή του συνόλου των υγειονομικών φορέων που υφίστανται στο νησί, στο πλαίσιο της προστασίας της υγεία των κατοίκων.
  • Την αποστολή, κλιμακίου του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό και εναλλακτικά την παροχή περαιτέρω οδηγιών για τη διεξαγωγή μαζικών τεστ.

Τέλος, στην επιστολή τονίζεται ότι το νησί δεν διαθέτει δομές υγείας ικανές να αντιμετωπίσουν τη νοσηλεία των κρουσμάτων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις