Εξαπάτησε ηλικιωμένο αποσπώντας του λίρες και κοσμήματα - Συνελήφθη η συνεργός

Το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν από χθες οι άνδρες της Ασφάλειας στο Διδυμότειχο, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του ζευγαριού απατεώνων που δρούσε στην περιοχή, έφερε τελικά αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ένας άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον ιατρό επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα της απάτης και προφασιζόμενος ότι η κόρη του έχει τραυματισθεί και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, του ζήτησε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της. Τελικά, ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει τον ηλικιωμένο, πείθοντάς τον να συγκεντρώσει σε μια πλαστική τσάντα λίρες και κοσμήματα, καθόσον δεν διέθετε τα χρήματα και στη συνέχεια να την παραδώσει σε μια άγνωστη που μετέβη στην οικία του.

Συνελήφθη τελικά το μεσημέρι η γυναίκα και συνεχίζεται η αναζήτηση του άνδρα που εξαπάτησε τον ηλικιωμένο. Πρόκειται για Βουλγάρα που μιλάει σπαστά ελληνικά και πήγαινε στα σπίτια για να παραλάβει χρήματα ή λίρες και χρυσαφικά από όποιον πίστευε την απάτη που είχαν στήσει.

Η Αστυνομία προσπαθεί ακόμα να εξακριβώσει τον τρόπο που οι δράστες μάθαιναν τα προσωπικά στοιχεία των υποψήφιων θυμάτων τους. Αν υπάρχουν δηλαδή και άλλοι συνεργοί που εργάζονται στην περιοχή και παρέχουν αυτές τις πληροφορίες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις