Ο δήμος μαζεύει τις ελιές για να διατεθεί το λάδι σε οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες

Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου πραγματοποιείται με στόχο να διατεθεί το ελαιόλαδο σε οικονομικά ασθενέστερους

Ο δήμος Ιεράπετρα ξεκίνησε τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου από αγροτεμάχια του με στόχο να διατεθεί το παραγόμενο ελαιόλαδο βάσει κοινωνικών κριτηρίων σε οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, μια δράση που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών.

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο Δήμος διαθέτει την συγκεκριμένη περιουσία, μπορούσε να προσθέσει αυτή την δραστηριότητα στους σχετικούς Κ.Α.Δ. και να την πραγματοποιήσει, στα πλαίσια της αξιοποίησης της. «Για πρώτη φορά στο Δήμο μαζεύουμε τις ελιές μας, έχουμε μεγάλη ποσότητα και όσο ελαιόλαδο βγει θα δοθεί σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, είναι ένας χρέος μας απέναντι σε αυτούς» σημείωσε.

 

Οι εργασίες μαζέματος του ελαιοκάρπου ανατέθηκαν από τον Δήμο Ιεράπετρας σε συνεργείο, και ήδη αλέστηκε η πρώτη ποσότητα ελαιοκάρπου.

Το εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αφού εμφιαλωθεί θα δοθεί άμεσα και δωρεάν σε οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες δημοτών που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από τον δήμο, η διανομή ειδών παντοπωλείου τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Νοεμβρίου ώρες 11π.μ έως 14.00 μ.μ., την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ώρες 8.30 π.μ έως 13.00 μ.μ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις