Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη - 24ωρη απεργία των εργαζομένων

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

Αυτό καθώς οι εργαζόμενοι του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα συμμετέχουν την προσεχή Πέμπτη στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Η ανακοίνωση:

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid-19 σταθήκαμε με υπευθυνότητα απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω Ο.Α.Ε.Δ., περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους.

Γι’ αυτό συντασσόμαστε με όλα τα Συνδικάτα και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία, που κήρυξε για τις 26 Νοεμβρίου 2020, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας».

Τι διεκδικούν

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. διεκδικούν:

  • Να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του Covid-19 εντός της ΣΤΑ.ΣΥ., στο πλαίσιο που έχουν θέσει όλα τα Σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζομένων να πραγματοποιούν τεστ Covid-19 με έξοδα της Εταιρείας.
  • Να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Τι θα συμβεί με λεωφορεία και τρόλεϊ

Παράλληλα, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στα οδικά μέσα (λεωφορεία και τρόλεϊ), καθώς οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την αύριο Τρίτη, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις