Επαρχία: Δεν εφαρμόζουν το lockdown - Πώς θα είναι τα Χριστούγεννα

Δηλώσεις καθηγητή Μικροβιολογίας - Πώς θα είναι τα φετινά, ιδιαίτερα Χριστούγεννα

Οι διασωληνώσεις, τα βαριά περιστατικά και οι νεκροί από τον κορoνοϊό είναι μία εικόνα που θα παραμείνει και τις επόμενες ημέρες παραδέχθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκης Βατόπουλος διότι είναι μία εικόνα του παρελθόντος, ενώ ξεκαθάρισε ότι κρούσματα υπάρχουν παντού και καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής.

«Η αίσθησή μου είναι ότι η μείωση είναι μικρότερη εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης πράγμα που σημαίνει ότι το lockdown δεν εφαρμόζεται όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στις μικρότερες πόλεις, και ότι ο ιός είναι παντού και ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε πόλη που τώρα δεν έχει κρούσματα μπορεί ξαφνικά να βγει στο προσκήνιο», συνέχισε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο Open TV.

Πώς θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιο Πέτσας, επισήμανε την ανάγκη «να τηρούμε όλοι τα μέτρα», όσο διαρκεί το lockdown, «προκειμένου να πέσει το φορτίο και να μην υπάρχει κίνδυνος ταχείας διασποράς στην επόμενη φάση».

Στο στάδιο της άρσης του lockdown, «όταν θα επανέλθουμε σε καθεστώς κανονικότητας, δεν θα είναι ίδια τα πράγματα όπως πριν. Εξετάζονται περιορισμοί όπως τα SMS, που αποτελούν “φρένο” στη διάθεση για κινητικότητα, ή απαγορεύσεις κυκλοφορίας μετά από συγκεκριμένη ώρα. Όλα αυτά είναι στο τραπέζι», σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας.

  • Σχετικά με τη δυνατότητα μετακινήσεων από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα, ερωτηθείς για ανθρώπους που θέλουν να δουν τους δικούς τους, ο κ. Πέτσας είπε: «Κι εγώ θέλω να δω τους γονείς μου στο χωριό, αλλά δεν θα πάω. Δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. […] Είναι πιθανό να επιβαρυνθούν περιοχές που σήμερα έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο».
  • Σε ό,τι αφορά την εστίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «το σχέδιο είναι να ανοίξει η εστίαση πριν από τις γιορτές. Σίγουρα δεν θα υπάρχει δυνατότητα νυχτερινής διασκέδασης (μπαρ και κλαμπ). Θα τηρούμε, φυσικά, αποστάσεις και περιορισμούς ατόμων όταν μιλάμε για τα εστιατόρια».

Τη Δευτέρα εξάλλου ο κ. Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για το ίδιο θέμα τόνισε πως δεν είναι μόνο το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα που είναι διαφορετικά το 2020, αλλά όλο το έτος, όπως τόνισε, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες ώστε να επιδιώξουν να γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα σε στενό οικογενειακό κύκλο και χωρίς την πατροπαράδοτη ανταλλαγή επισκέψεων τις ημέρες των γιορτών, για λόγους πανδημίας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις