Ροδόπη: «Σε παρακαλώ κόψε το ρεύμα σε μια ώρα, κάνει μάθημα το παιδί μου»

Με ανάρτησή του υπάλληλος της ΔΕΗ γνωστοποίησε περιστατικό που συνέβη σε οικία μειονοτικού χωριού του δήμου Αρριανών όταν βρέθηκε ενώπιον του πατέρα της οικογένειας καθώς είχε εντολή αποκοπής ρεύματος για οφειλή 280 ευρώ.

Ειδικότερα, ο Ευθύμης Παιδαράκης, σύμφωνα με το τοπικό μέσο xronos.gr, έκανε γνωστό το εξής περιστατικό:

«Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: "Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…". Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!».

Το θετικό είναι οτι τελικά με τη συνδρομή συνανθρώπων συγκεντρώθηκε το αναγκαίο ποσό και να αποφευχθεί – για την ώρα – η αποκοπή του ρεύματος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις