Παραμένει το μυστήριο γύρω από τον θάνατο του 69χρονου επιχειρηματία από τη Σαντορίνη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η νεκροτομή στη σορό του γνωστού ξενοδόχου της Σαντορίνης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή, κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες.

Πρόκειται για τον 69χρονο ιδιοκτήτη πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στην Οία, ο οποίος βρέθηκε καθισμένος σε μια καρέκλα, απανθρακωμένος.

Του Γιώργου Σόμπολου

Η υπόθεση είναι ιδιαίτερη, λένε οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς κλιμάκιο της υπηρεσίας, μετέβη στην Σαντορίνη μαζί με αστυνομικούς της σήμανσης για να την ερευνήσουν.

Η σορός μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά όπου σήμερα το πρωί ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Ηλίας Μπογιόκας μαζί με την συνάδελφο του κα. Τσάκρη, προχώρησαν στην εξέταση της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σώμα ήταν ολοσχερώς καμμένο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξαχθούν πολλά και χρήσιμα στοιχεία.

Ήδη, όπως ενημέρωσαν οι ιατροδικαστες τους αστυνομικούς, έχουν ληφθεί τμήματα από το σώμα του θύματος για τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, ενώ όπως διαπιστώθηκε, προς το παρόν δεν μπορέσουν να εξακριβώσουν τα πραγματικά αίτια θανάτου, εξαιτίας της πλήρους καύσεως της σορού. Οπότε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων σε συνδυασμό με τα όσα κλινικά εντόπισαν οι δύο ιατροδικαστές θα συνεκτιμηθούν και θα αναφέρονται στα αποτελέσματα, οπότε αυτά προκύψουν.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί ερευνούν το περιβάλλον του 69χρονου επιχειρηματία. Το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο του θύματος, η οικονομική επιφάνεια αλλά και οι άριστες σχέσεις του με τους κατοίκους του νησιού, προς το παρόν δεν δείχνουν τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών.

Ήδη για κατάθεση έχουν κληθεί συγγενείς, συνεργάτες και άνθρωποι που τον είχαν δει τις τελευταίες ημέρες, ενώ αναζητούνται εργάτες που ενδεχομένως τα ίχνη τους να έχουν χαθεί τις τελευταίες ημέρες, κατά περίεργο τρόπο.

Κινητά τηλέφωνα υπολογιστές και κάμερες ασφαλείας έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών των εγκληματολογικών εργαστηρίων, μήπως και προκύψουν ευρήματα που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις