Ειδικός χώρος στο κοιμητήριο της Ξηριώτισσας για όσους «φεύγουν» από κορονοϊό

Με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου για τα Κοιμητήρια προβλέπεται ειδικός χώρος ταφής όσων έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό-Τι δηλώνει ο ίδιος για το έργο

Με πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου για τα κοιμητήρια, Κώστα Κερπινιώτη, έχει προβλεφθεί νέος χώρος στο νεκροταφείο Ξηριώτισσας για τους συμπολίτες που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό.

«Δυστυχώς από αυτή την ασθένεια θα “φύγουν” κάποιοι συνάνθρωποί μας και φροντίσαμε να προβλέψουμε χώρο που θα υποδεχτεί τις σορούς τους, όπου και θα παραμείνουν για μια 10ετία, σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων», δήλωσε ο ίδιος στο lamiareport, τονίζοντας ότι φροντίζει κατά την τελετή στο σημείο να μην υπάρχει πρόσβαση σε άλλα άτομα που εκείνη την ώρα βρίσκονται στο νεκροταφείο για τους δικούς τους εκλιπόντες.

Δέκα τα νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα από τα τελευταία τεστ κορονοϊού

Υπενθυμίζεται ότι έξι καινούρια περιστατικά μόλυνσης από τον Covid-19 κατέγραψε ο ΕΟΔΥ στο χάρτη της 30ής Νοεμβρίου στη Φθιώτιδα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι 81 και 78 ετών από τη Λαμία, έναν 76χρονο από χωριό της Μακρακώμης και τέλος τρεις γυναίκες ηλικίας 22, 29 και 47 ετών από τη Λαμία.

Ωστόσο από τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν γνωστά αργότερα το βράδυ εντοπίστηκαν άλλα τρία περιστατικά από το Κέντρο Υγείας Λαμίας που αντιστοιχούν σε 41χρονο και 72χρονη από χωριό της Στυλίδας και έναν ηλικιωμένο άνδρα από το ΣΣ Λιανοκλαδίου. Επίσης σε ιδιωτικό εργαστήριο επιβεβαιώθηκε ένα ακόμη θετικό τεστ σε 68χρονο από τη Μακρακώμη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις