Λέσβος: Νεκρή και η δεύτερη Σομαλή αγνοούμενη από το ναυάγιο

Σε βραχώδη ακτή στα Ξαμπέλια της ανατολικής Λέσβου εντοπίστηκε η σορός και της δεύτερης αγνοούμενης από το χθεσινό ναυάγιο βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά του νησιού.

Στο ναυάγιο που σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, στη θαλάσσια περιοχή Παληός Μανταμάδου στη βορειοανατολική Λέσβο, έχασαν τη ζωή τους δύο 20χρονες γυναίκες από τη Σομαλία.

Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε συνολικά 32 άτομα (15 άνδρες, 14 γυναίκες και τρία παιδιά), όλοι σομαλικής καταγωγής.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης και από εκεί στη δομή της καραντίνας στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη αγνοούμενη βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τετάρτης.

Μηταράκης: «Καμία βοήθεια από την τουρκική ακταίωρο που τους εντόπισε»

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά το συμβάν προχώρησε σε δηλώσεις, κατά τις οποίες εξέφρασε τη λύπη του, «δείχνοντας» τη γειτονική χώρα ως υπεύθυνη για το τραγικό περιστατικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «από τις καταθέσεις των διασωθέντων προκύπτει ότι τουρκική ακταιωρός που τους εντόπισε -μετά από κλήση της βάρκας στον αριθμό εκτάκτου ανάγκης- δεν τους παρείχε βοήθεια, δεν τους διέσωσε, αλλά τους επέτρεψε να διασχίσουν παράτυπα τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Περισσότερα σε Ειδήσεις