Εντατικοποίηση ελέγχων και δημιουργία μικτών κλιμακίων κατά της πανδημίας στη Θράκη

Σύσκεψη στην Π-ΑΜΘ για την εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των υπηρεσιών για την διενέργεια ελέγχων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελου Μπίνη και την παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, των αντιπεριφερειαρχών Ξάνθης και Έβρου των αρμοδίων υπηρεσιών της Θράκης (Διεύθυνση Δημόσιος Υγείας και του Διευθυντή Ανάπτυξης) καθώς και των τριών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Θράκης.

Στην σύσκεψη με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία στην Θράκη αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Η δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Περιφέρεια ΑΜΘ, τους Δήμους, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Αστυνομία.
  2. Η πραγματοποίηση εντατικών ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια σε δημόσιους χώρους, υπηρεσίες και επιχειρήσεις.
  3. Η πραγματοποίηση τακτικών συσκέψεων στην Περιφέρεια από τα εμπλεκόμενα υπηρεσιακά στελέχη, όπου θα γίνεται συνεχής αξιολόγηση της κατάστασης και προσαρμογή της τακτικής των ελέγχων ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι παραπάνω έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν, σε πρώτη φάση, μέχρι το τέλος του έτους.

Η σύσκεψη στην Κομοτηνή ήταν μία από τις τρεις που πραγματοποίησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στην Περιφέρεια ΑΜΘ το διήμερο 1-2 Δεκεμβρίου.

Την 1η Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Δράμα, ενώ, αμέσως μετά τη σύσκεψη της Κομοτηνής ακολούθησε αυτή της Καβάλας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις