Σοκ στη Ρόδο: Τραβούσε βίντεο 18χρονο που βίαζε τον ανήλικο αδερφό του!

Φρίκη προκαλούν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση βιασμού ενός 13χρονου αγοριού από τον 18χρονο αδελφό του, στο νησί της Ρόδου.

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου κλήθηκε σε απολογία ενώπιον της Τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου ένας 47χρονος συγγενής των παιδιών, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν παρών στις αποτρόπαιες πράξεις που έλαβαν χώρα στη Ρόδο, και μάλιστα τραβούσε βίντεο τον 18χρονο την ώρα που βίαζε τον ανήλικο αδελφό του!

Παράλληλα, ο 18χρονος δράστης είναι προσωρινά κρατούμενος ήδη τέσσερις μήνες σε ψυχιατρική κλινική φυλακής.

Το χρονικό

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το dimokratiki.gr, το μεσημέρι της 20ης Αυγούστου 2020, η μητέρα του 13χρονου κατήγγειλε ότι το παιδί της έπεσε θύμα βιασμού από τον αδελφό του και τον φίλο του, προσθέτοντας ότι τα δύο της παιδιά αντιμετωπίζουν νοητικά προβλήματα.

Όπως κατήγγειλε η ίδια, ο μεγαλύτερος γιος της βίασε το ανήλικο παιδί της, παρουσία του 18χρονου φίλου του, ενώ είπε ότι πριν έναν χρόνο τον είχε υποχρεώσει σε σεξουαλική πράξη, με το γεγονός να βιντεοσκοπείται από 47χρονο συγγενή τους.

Οι αστυνομικοί διενέργησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στα σπίτια των κατηγορούμενων και κατάσχεσαν ένα παιδικό παντελόνι και ένα παιδικό εσώρουχο, στην οικία του δεύτερου, έναν φορητό υπολογιστή και στην οικία του 47χρονου δύο κινητά τηλέφωνα.

Απολογίες

Ο 47χρονος προανακριτικά ισχυρίστηκε ότι όντως κατέγραψε με το κινητό του το περιστατικό που συνέβη πριν από ένα έτος, αλλά το έκανε προκειμένου να ενημερώσει τους γονείς τους, καθώς, όπως υποστήριξε, δε θα πίστευαν τα λεγόμενά του χωρίς αποδεικτικό στοιχείο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι δύο μέρες μετά το συμβάν, ο 18χρονος χάλασε το κινητό του 47χρονου συγγενή ρίχνοντας νερό ώστε να μην έχει στοιχεία εναντίον του.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του και καταγγέλθηκε ότι έκανε τα ίδια και στην ανήλικη αδελφή του, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας Υπηρεσίας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας και παραμονή επί 6μηνο σε ψυχιατρική κλινική σωφρονιστικού ιδρύματος.

Ο 18χρονος «φίλος» του, που προανακριτικώς ισχυρίστηκε ότι είδε το περιστατικό αλλά δεν ήταν παρών καθ' όλη τη διάρκειά του, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του. Να σημειωθεί ότι ο 18χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές.

Περισσότερα σε Ειδήσεις