Διαμαρτυρία εμπόρων στο Σουφλί για το «click away»

Τους τελευταίους μήνες και μετά από την απόφαση της κυβέρνησης για το δεύτερο lockdown οι έμποροι και οι επαγγελματίες μικρών επιχειρήσεων βρίσκονται σε απόγνωση.

Τα μέτρα οικονομικής στήριξης είναι μόνο δάνεια. Θα πρέπει να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική για την στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Έχουν δοθεί 40 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα τα οποία σχεδόν όλα έχουν καταλήξει στις τράπεζες. Ελάχιστα χρήματα φτάσανε στην πραγματική οικονομία.

Μέτρα όπως το« click away» μόνο λύσεις δεν φέρανε στην αγορά. Το 80% των περιφερειακών καταστημάτων δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα και δεν έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν μέσω της υπηρεσίας του «click away».

Κλέφτες και αστυνόμοι έχουμε καταντήσει να είμαστε ταμπουρωμένοι μέσα στα κλειστά καταστήματα μας μήπως και υπάρξει κάποιος από τους πελάτες μας και θα πρέπει να τον εξυπηρετήσουμε.

Το μέτρο βοηθά ξεκάθαρα τις μεγάλες αλυσίδες που έχουν τις υποδομές για να λειτουργήσουν. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την διαφορά της λειτουργίας των super market και αυτής ενός μικρού περιφερειακού καταστήματος λιανικής πώλησης.

Πότε δεν είχαμε ούτε στις καλύτερες εποχές συνωστισμό μέσα στο χώρο του καταστήματος.

Δεχθήκαμε τα μέτρα λειτουργίας σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου και τα τηρήσαμε κατά γράμμα . Όμως οι τελευταίες αποφάσεις μας έχουν αποκλείσει από το καταναλωτικό κοινό.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση του «click away» στα μικρά εμπορικά καταστήματα και την επαναλειτουργία του εμπορίου μετά μέτρα όπως ίσχυαν πριν το lockdown .

Την άμεση οικονομική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι με την μορφή δανεισμού αλλά με την απευθείας χρηματοδότηση.

Την Παράταση στην αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων και ρυθμίσεις των οφειλών που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της πανδημίας.

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΟΥΦΛΙΟΥ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Γιώργος Τσιακίρης

Περισσότερα σε Ειδήσεις