Πώς τα υπολείμματα κρασιού γίνονται βάση για πίτσα, ψωμί και γλυκίσματα

Ανακύκλωση και στο φαγητό από υπολείμματα κρασιού;

Αν η πίτσα που θα σας σερβίρουν δεν έχει το παραδοσιακό λευκό χρώμα και έχει έντονη μυρωδιά ζύμης μην βιαστείτε να σκεφτείτε ότι σας κάνει κάποιος φάρσα ή ότι μπερδεύτηκαν τα υλικά. Η αλήθεια κρύβεται αλλού: Έχει παρασκευαστεί με υποπροϊόντα και υπολείμματα κρασιού, κόκκινου για την ακρίβεια και έτσι εξηγείται και το σκούρο της χρώμα.

Οινοποιείο στην Ιερισσό Χαλκιδικής τους τελευταίους μήνες, αξιοποιεί τα υπολείμματα μετά την ζύμωση του κρασιού και ήδη πολλά από τα προϊόντα αυτά, φτάνουν στο τραπέζι.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις