Κάλυμνος: Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο

Ακόμη και τα σχολεία που βρίσκονται σε «κόκκινες περιοχές» θα επαναλειτουργήσουν όπως προβλέπεται

Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου μέσα από επιστολή του στο υπουργείο Παιδείας, μετά το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στο νησί μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Ενώ λοιπόν, είχε ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο η εξαίρεση των σχολείων του νησιού από την επαναλειτουργία τους λόγω του υψηλού ιικού φορτίου, ξεκαθαρίστηκε στην τηλεδιάσκεψη της 8ης Ιανουαρίου πως ακόμη και τα σχολεία που βρίσκονται σε «κόκκινες περιοχές» θα επαναλειτουργήσουν όπως προβλέπεται.

Εξάλλου για το λόγο αυτό πολλοί εκπαιδευτικοί και στην Κάλυμνο έκαναν rapid test για να γνωρίζουν αν μπορούν να εμφανιστούν στα σχολεία τους.

«Είμαστε έτοιμοι» για το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων

Το πρώτο βήμα για το άνοιγμα των σχολείων θα πραγματοποιηθεί αύριο με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία να κάνουν την αρχή. Με την χώρα να βρίσκεται στον «πάγο» όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο άνοιγμα των σχολείων. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ δήλωσε πως «είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

Η ίδια δήλωσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό συγχρωτισμού των γονέων, καθώς θα ισχύει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρηση μαθητών ανά ομάδες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία με ευθύνη των διευθυντών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις