Κουκοδήμος προς Πιερρακάκη: Να επανεξετασθεί ο μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ

 

Επιστολή στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, απέστειλε ο δήμαρχος Κατερίνης Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, ζητώντας να επανεξεταστεί το αρχικό σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ. 

Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Η νέα δομή λειτουργίας αναμένεται να επιφέρει τεράστιες καθυστερήσεις στην αλληλογραφία για τους καταναλωτές, ειδικά στις απομακρυσμένες κοινότητες του Δήμου».

«Σημαντικές αρρυθμίες στη διανομή τόσο της αλληλογραφίας όσο και των συντάξεων στις κοινότητες του Δήμου Κατερίνης»

Ειδικότερα, ο κος Κουκοδήμος κάνει λόγο «για τη μείωση που εκ των πραγμάτων θα προκύψει στο προσωπικό και θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές αρρυθμίες στη διανομή τόσο της αλληλογραφίας όσο και των συντάξεων στις κοινότητες του Δήμου Κατερίνης».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε στο Δήμαρχο Κατερίνης το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Ν. Πιερίας και παραθέτει στην επιστολή του ο κος Κουκοδήμος, από τους συνολικά 10 υπηρετούντες σήμερα (8 ταχυδρόμοι στην πόλη της Κατερίνης και 2 στις κοινότητες), θα εξυπηρετεί τις ίδιες ανάγκες με 5 ταχυδρομικούς υπαλλήλους, 4 στην πόλη και μόλις ένας για όλες  τις κοινότητες.

Επιπλέον, τριπλασιάζονται οι  τομείς ευθύνης για τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους που θα απομείνουν και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, τον διπλασιασμό του απαιτούμενου χρόνου για τη διανομή αλληλογραφίας (λογαριασμών ΔΕΚΟ κ.α.) και συντάξεων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις