Ηράκλειο - Άστεγος που ζει σε ασθενοφόρο: «Με δαγκώνουν τα ποντίκια»

Ραγίζει καρδιές ο άστεγος που ζει σε ασθενοφόρο στο Ηράκλειο - Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου 

Ο 33χρονος Λευτέρης περιγράφει στον τηλεοπτικό φακό της «ΚΡΗΤΗ TV», την εφιαλτική καθημερινότητα που βιώνει τον τελευταίο ένα χρόνο, οπότε και βρέθηκε στους δρόμους. Αρκετοί πολίτες προσέφεραν φαγητό ρούχα και λίγα χρήματα στον άστεγο ενώ υπήρξαν και δύο προτάσεις για εργασία.

Η ιστορία του όμως δεν τελειώνει εδώ. Σύμφωνα με τον ίδιο η αστυνομία τον διώχνει και εκείνος εκλιπαρεί τον κόσμο να τον βοηθήσει να βρει ένα χώρο φιλοξενίας.

«Στενοχωρήθηκα. Να φύγω να πάω που; Σκέφτομαι να δώσω ένα τέλος στον εαυτό μου», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Από την ημέρα που ήρθε η αστυνομία δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια», συμπληρώνει ο άστεγος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην κάμερα της «ΚΡΗΤΗ TV»: «Μέσα στο ασθενοφόρο έχει ποντίκια και με έχουν δαγκώσει. Δεν είναι πρόβλημα τα ποντίκια. Το θέμα είναι να βρω ένα σπίτι. Μια “τρύπα”, έστω. Μια “τρύπα” με ένα μπάνιο».

Την ίδια στιγμή για το ζήτημα των αστέγων στο Ηράκλειο, τοποθετήθηκε, πάντως, και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κ. Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη, αναφέροντας: «Αρνούνται τη βοήθεια, αρνούνται να φιλοξενηθούν στο κέντρο αστέγων».

Προσφέρουν στέγη στον 33χρονο

Η ανθρωπιά που κρύβουμε μέσα μας κατέκλυσε το Ηράκλειο καθώς ήδη μια ομάδα ανθρώπων από το Ηράκλειο προσφέρθηκε να ενοικιάσει ένα δωμάτιο στον 33χρονο Αντίστοιχα μια γυναίκα στα Χανιά προσφέρει ένα κοντέινερ στον άνδρα, ως προσωρινή λύση μέχρι να ορθοποδήσει.

Image removed.

Όλη η Κρήτη έγινε μια μεγάλη αγκαλιά για τον 33χρονο ο οποίος χρειάζεται τη στήριξη, τη βοήθεια και την αλληλεγγύη μας για να μπορέσει να «κερδίσει» πάλι την παλιά του ζωή και να ελπίζει και πάλι για ένα καλύτερο μέλλον.

Image removed.

Τους προηγούμενους μήνες ο 33χρονος είχε βρει καταφύγιο στο Κομμένο Μπεντένι αλλά και σε εγκαταλειμμένη οικοδομή στο Ηράκλειο. Μετά το θάνατο του πατέρα του, η ζωή του άλλαξε προς το χειρότερο, όταν έχασε τη δουλειά του και σταδιακά κατέληξε να ζει στο ασθενοφόρο στα Δειλινά.

Πηγές: neakriti.gr, ΚΡΗΤΗ TV

Περισσότερα σε Ειδήσεις