Δ. Τανάγρας: Oλικό remake στη Δ.Ε. Σχηματαρίου με νέους χώρους πρασίνου

 

Ολικό remake στη Δ.Ε. Σχηματαρίου, με δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και ανάπλαση πλατειών, μετά την υπογραφή σύμβασης προϋπολογισμού 550.619,19 ευρώ.

Ειδικότερα, ο Δήμος Τανάγρας προχωρά στη διαμόρφωση κι ανάπλαση έξι πλατειών και κοινόχρηστων χώρων εντός σχεδίου πόλεως του οικισμού Σχηματαρίου και συγκεκριμένα στα ΟΤ 24, 64, 132, 136, 159 και 214, μετά την σύμβαση κατασκευής του έργου που υπεγράφη στις 26/1/2021, από τον Δήμαρχο Τανάγρας Βασίλη Περγάλια και τη νόμιμη εκπρόσωπο, Παλόγου Χριστίνα της ανάδοχης Κοινοπραξίας ΧΡΙΣΤΙΝΑ Δ. ΠΑΛΟΓΟΥ – ΜΑΡΙΟΣ Ν. ΣΠΑΘΗΣ, που αναδείχθηκε μειοδότης, με προσφορά έκπτωσης 44,6%.

Το έργο που είχε αρχικά συνολικό προϋπολογισμό 550.619,19€ με ΦΠΑ 24%, πρόκειται να καλυφθεί από ιδίους πόρους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται να γίνουν διάφορες επεμβάσεις, όπου απαιτούνται οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες σε έξι κοινόχρηστους χώρους του οικισμού Σχηματαρίου.

Ο οικισμός Σχηματαρίου στερούνταν από χώρους ανάπαυσης και πρασίνου σε πολλές γειτονιές

Ο οικισμός Σχηματαρίου στερούνταν από χώρους ανάπαυσης και πρασίνου σε πολλές γειτονιές. Η διαμόρφωση και η ανάπλαση αναξιοποίητων τμημάτων του θα δώσει στον οικισμό και τους κατοίκους τους, χώρους κατάλληλους για σημεία συνάντησης, περιπάτου, ξεκούρασης και παιχνιδιού.

Βασίλης Περγάλιας: Πρόκειται να δημιουργήσουμε έξι όμορφους χώρους πρασίνου, παιχνιδιού και αναψυχής στο Σχηματάρι 

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, δήλωσε τα εξής: «Στο πλαίσιο σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία της, και αφορά παρεμβάσεις αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, με στόχο να κάνουν τον Δήμο μας πιο όμορφο, πιο λειτουργικό και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας, σήμερα με χαρά υπογράψαμε το έργο να μετατρέψουμε έξι σημεία του τόπου μας που, επί δεκαετίες, παρέμεναν αναξιοποίητα σε σημεία αναφοράς για τους δημότες μας. Πρόκειται να δημιουργήσουμε έξι όμορφους χώρους πρασίνου, παιχνιδιού και αναψυχής, τους οποίους σύντομα θα παραδώσουμε στους μικρούς και μεγάλους κατοίκους του Σχηματαρίου και τους επισκέπτες του, όπου θα μπορούν να συναντηθούν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν.»

Περισσότερα σε Ειδήσεις