Δ. Αμοργού: Σε διαδικασία αδειοδότησης το υδατοδρόμιο

 

Το Υδατοδρόμιο Αμοργού παραμένει σε διαδικασία Αδειοδότησης και θα είναι από τα πρώτα υδατοδρόμια του Νοτίου Αιγαίου που θα αποκτήσουν Άδεια Ίδρυσης.

Όπως ξεκαθαρίζει ο δήμος Αμοργού, μετά από συντονισμένες ενέργειες και επικοινωνία με τον πρόεδρο της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», κ. Αναστάσιο Γκόβα, η δημοτική αρχή ενημερώθηκε εγγράφως ότι το Υδατοδρόμιο Αμοργού παραμένει σε διαδικασία Αδειοδότησης και θα είναι από τα πρώτα υδατοδρόμια του Νοτίου Αιγαίου που θα αποκτήσουν Άδεια Ίδρυσης. Η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπονείται από το γραφείο του κυρίου Γεώργιο Αλεξάκη με ανάθεση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατατέθηκε πρόσφατα για έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Γκόβα που αναγνώσθηκε από το Δήμαρχο Αμοργού, Λευτέρη Καραΐσκο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναθέσει στην «Ελληνικά Υδατοδρόμια» την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Αμοργού. Η εταιρεία  έχει εκπονήσει τα Εγχειρίδια του Υδατοδρομίου, επίσης το Τεχνικό της Κλιμάκιο (αποτελούμενο από πιλότο υδροπλάνων και υπεύθυνο χωροθέτησης υδατοδρομίων) έχει μεταβεί στην Αμοργό και πραγματοποίησε αυτοψία – επιθεώρηση για την επιλογή του βέλτιστού σημείου δημιουργίας Υδατοδρομίου στην Αμοργό.»

Δήμαρχος Αμοργού - Ελευθέριος Καραΐσκος: ''Επίσκεψη τις επόμενες ημέρες, για το ζωτικής σημασίας θέμα, στο Υπουργείο Υποδομών''

«Το Υδατοδρόμιο Αμοργού βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης των Τεχνικών Φακέλων και κατάθεσής τους στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τις αντίστοιχες Αιτήσεις για την έκδοση Άδειων Ίδρυσης Υδατοδρομίων. Το Λιμενικό Ταμείο Αμοργού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τα ¨Ελληνικά Υδατοδρόμια¨ εργάζονται συστηματικά για την ολοκλήρωση ενός έργου ζωτικής σημασίας για το νησί μας. Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε και σχετική επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών” δήλωσε ο Δήμαρχος  Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις