Νέος ποδηλατόδρομος μήκους 4 km στο Ψαλίδι της Κω

''Σάρκα και οστά'' παίρνει ο νέος ποδηλατόδομος στο Ψαλίδι της Κω. Aπό το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η χρηματοδότησή του, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

 

Η καθιέρωση της Κω ως ποδηλατικού προορισμού ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Σταμάτη Πη.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, στη Ρόδο, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε.

Εντός του 2021 η χρηματοδότηση 

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια με το ποσό των 1,5 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) του έργου της επέκτασης του ποδηλατόδρομου, μήκους 4 km, από το ξενοδοχείο “Sun Palace” έως το ξενοδοχείο “Δήμητρα”, στο Ψαλίδι της Κω.

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε να συμμετάσχουν στη συνάντηση εργασίας και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, από τους οποίους ζήτησε να προσαρμοστεί η μελέτη, η οποία έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Κω, στα νέα δεδομένα που δημιουργεί στο νέο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κω, μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που η Περιφέρεια έχει δημοπρατήσει και άμεσα αναμένεται να συμβασιοποιήσει, ούτως ώστε, αμέσως μετά το έργο να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα  της Περιφέρειας για την υλοποίησή του.

Ο Περιφερειάρχης  Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε για το έργο: «Ο νέος ποδηλατόδρομος της Κω, με μήκος 4 km, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρειά μας εντός του 2021 με το ποσό των 1,5 εκ. €.  Στο Νότιο Αιγαίο, έχοντας επιτύχει τον μεγαλύτερο βαθμό συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας  και του Α΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, κάθε μέρα, κτίζουμε δυνάμεις, κτίζουμε βάσεις, κερδίζουμε έδαφος για το αύριο που πρέπει να είναι καλύτερο για όλους».

Περισσότερα σε Ειδήσεις