Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον 46χρονο πυροσβέστη στην Αλεξανδρούπολη

Θλίψη έχει σκορπίσει στην οικογένεια αλλά και τους συναδέλφους του, ο θάνατος του 46χρονου πυροσβέστη σήμερα το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη

Του Γιώργου Σόμπολου

Ο 46χρονος Γιάννης Ζαφειρόπουλος έχασε την ζωή του με τον πλέον τραγικό τρόπο. Το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαινε μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του, έπεσε σε χαντάκι, που βρισκόταν δίπλα ακριβώς στον δρόμο. Όμως εξαιτίας της τεράστια ποσότητας νερού από παρακείμενο χείμαρρο, το χαντάκι, δεν ήταν εφικτό να διαπιστωθεί.

Οι δύο συνάδελφοι του πρόλαβαν να βγουν από το μικρό πυροσβεστικό όχημα το οποίο μέσα σε δευτερόλεπτα σχεδόν καλύφθηκε από τα ορμητικά νερά. Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος όμως, δεν πρόλαβε να τραβηχτεί έγκαιρα. Τα ορμητικά νερά τον παρέσυρε και μάλιστα τον οδήγησαν μέσα στα τσιμεντένια φρεάτια που υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου για την κατεύθυνση των όμβριων υδάτων και των χειμάρρων. Επί 100 και πλέον μέτρα, μέχρι που εκβράστηκε ο άτυχος 46χρονος πυροσβέστης, φαίνεται πως χτυπούσε στα τοιχία του φρεατίου και πάνω σε φερτά υλικά, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Αύριο θα γίνει η νεκροτομή στη σορό του, ενώ πριν λίγο η πυροσβεστική εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν:

"Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. Ο Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση". 

Περισσότερα σε Ειδήσεις