Δ. Θηβαίων: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου

 

Στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου συμμετέχει ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Παράρτημα Θήβας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, που έχει καθιερωθεί στις 4 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γεώργιος Αναστασίου, προέβη στην ακόλουθο μήνυμα: «Η μάχη κατά της επάρατης νόσου είναι δύσκολη και πολύ σκληρή. Σε αυτήν την προσπάθεια, πολύτιμος σύμμαχός μας η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση».

Ο Δήμος θα προχωρήσει στη συμβολική φωταγώγηση του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου(Δράκειο Μέγαρο) με τα χρώματα της εκστρατείας, που είναι πορτοκαλί και μπλε.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 800 οργανώσεις σε 155 χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(WHO), ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, με τον αριθμό των κρουσμάτων να υπολογίζονται στα 18 εκατομμύρια και τους θανάτους να προσεγγίζουν τα 10 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Στη χώρα μας, ο καρκίνος αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου, με περίπου 32.000 απώλειες ετησίως. Οι αριθμοί θα μπορούσαν να είναι πολύ μικρότεροι μέσω της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, αλλά και με την υιοθέτηση καλύτερων συνηθειών διατροφής και διαβίωσης, αποφεύγοντας το κάπνισμα και το αλκοόλ και εντάσσοντας τη σωματική άσκηση στην καθημερινότητά μας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Γεώργιος Αναστασίου

Περισσότερα σε Ειδήσεις