Θα κλείσει οριστικά το ΚΥΤ στο Βαθύ Σάμου

 

Θα κλείσει οριστικά το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ Σάμου. Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης επισκέφτηκε χθες τη Σάμο και το εργοτάξιο του νέου κλειστού/ελεγχόμενου κέντρο Σάμου στη θέση Ζερβού για να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών. Τον Υπουργό συνόδευσε και ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης.

Η νέα κλειστή/ελεγχόμενη δομή θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο και παράλληλα θα κλείσει οριστικά το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ Σάμου.  Η κατασκευή της νέου έργου πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας για το κλείσιμο της παλιάς δομής στο Βαθύ με την συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια ο Υπουργός, Νότης Μηταράκης, μίλησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Περισσότερα σε Ειδήσεις