Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Σε αχρηστία 375 δόσεις εμβολίου

Σε αχρηστία 375 δόσεις του εμβολίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Μετά από πρόβλημα που δημιουργήθηκε στα ψυγεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων μόλις λίγες μέρες μετά από την φύλαξη περίπου 200 δόσεων στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, σε αχρηστία βρέθηκαν 375 δόσεις του εμβολίου.

Το πρόβλημα που ανέκυψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών και ο Γιώργος Πρέντζας.

Όπως σημειώνει 75 φιαλίδια εμβολίων (375 δόσεις) βγήκαν εκτός χρήσης λόγω βλάβης στην ψύξη του ψυγείου που φυλάσσονταν στο φαρμακείο του ΠΓΝΙ.

Παρότι η τεχνική υπηρεσία του ΠΓΝΙ είχε τοποθετήσει UPS για την σταθεροποίηση της τάσης την προηγούμενη εβδομάδα μετά το αντίστοιχο περιστατικό στο ΚΥ Ιωαννίνων, τελικά προέκυψε βλάβη.

Η ανακοίνωση

«Αναδεικνύεται ότι η φύλαξη των εμβολίων είναι ένα δύσκολο ζήτημα με κυριότερο την εποπτεία της σταθερής ψύξης ώστε να γίνεται αντιληπτό κάθε πρόβλημα έγκαιρα.

Μαζί με την ένδεια εμβολίων λόγω των εταιρικών και διακρατικών ανταγωνισμών, την έλλειψη υποδομών και προσωπικού στην ΠΦΥ φροντίδα υγείας για να αναλάβει αποκλειστικά τους εμβολιασμούς με αποτέλεσμα το ΠΓΝΙ να φορτώνεται με 4 εμβολιαστικές γραμμές και να συζητιέται η δημιουργία 5ης εμβολιαστικής γραμμής που στερεί προσωπικό από χειρουργεία και κλινικές, τα προβλήματα υποδομών εμφανίζονται ως καθοριστικά στην εξέλιξη των εμβολιασμών. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν τον σχεδιασμό της είναι μεγάλες.»

Περισσότερα σε Ειδήσεις