Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης: Έξωση σε πολύτεκνη οικογένεια με τυφλό πατέρα

Σε καταγγελία που αφορά την έξωση  πολύτεκνης οικογένειας από τη Συρία με τυφλό πατέρα, προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, με επικεφαλής τον Νίκο Σερετάκη.

Συγκεκριμένα, ο κος Σερετάκης ζητά από τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει και να πάρει πίσω την απόφαση για τη διαδικασία εξώσεων προσφύγων που θεωρούνται πλέον «μη επιλέξιμοι» για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ.

Η καταγγελία αναφέρει -μεταξύ άλλων- τα εξής:

''Το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (όπου συμμετέχουν οι Παρατάξεις Βούρου, Βασιλόπουλου και Γρετζελιά) με ομόφωνη απόφαση ξεκίνησε την διαδικασία εξώσεων προσφύγων που θεωρούνται πλέον «μη επιλέξιμοι» για το πρόγραμμα.

Ανάμεσα στους πρώτους που δέχονται την “φροντίδα” και τον “ανθρωπισμό” των τοπικών εκπροσώπων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ είναι πολύτεκνη οικογένεια προσφύγων από τη Συρία.

Έτσι οικογένεια με τυφλό πατέρα (τα στοιχεία στη διάθεση κάθε υπευθύνου) και 6 παιδιά πετιέται κυριολεκτικά στο δρόμο εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Το κείμενο της έξωσης αποτελεί προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ιστορία του Δήμου μας, και θα στιγματίζει τους υπευθύνους. Η περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για 28 εξώσεις και έπεται συνέχεια.

Το έδαφος προετοιμάστηκε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/12/2020 που πάρθηκε με τις ψήφους των παρατάξεων Βασιλόπουλου, Τομπούλογλου και Γρετζελιά, όπως είχε καταγγείλει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και κάθε υπεύθυνο να παρέμβουν άμεσα ώστε να σταματήσει τώρα η απάνθρωπη αυτή διαδικασία''

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Νίκος Σερετάκης

Περισσότερα σε Ειδήσεις