Χωρίς ρεύμα παραμένουν Σκόπελος και Αλόννησος

 

Χωρίς ρεύμα για περίπου 13 ώρες έχουν μείνει η Σκόπελος και η Αλόννησος από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας που συνεχίζει να σαρώνει την περιοχή. Επίσης, δρόμοι έχουν κλείσει στο Πήλιο και ο Βόλος είναι βυθισμένος σε χιόνι που ξεπερνά και τα 30 εκατοστά ακόμα και στο κέντρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά στην διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο από αργά χθες την νύχτα λόγω της πτώσης μεγάλων δένδρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που τροφοδοτούν την ηλεκτροπαροχή προς τις Σποράδες, με αποτέλεσμα και τα τρία νησιά να έχουν μεγάλα προβλήματα. Τα νησιά παραμένουν χωρίς ρεύμα για περίπου 13 ώρες.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί και άλλη βλάβη στην ίδια περιοχή,που αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και αφορούσε την ηλεκτροδότηση της Σκιάθου.

Μέσα στην πόλη του Βόλου,όπου η συνεχής χιονόπτωση ξεπερνά τις 30 ώρες και συνεχίζεται έστω και με μειωμένη ένταση, το ύψος του χιονιού έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ομαλή ζωή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας,όπου όλη την νύχτα μηχανήματα εκχιονισμού καθάριζαν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες και υδροφόρες που ακολουθούσαν έριχναν και συνεχίζουν να ρίχνουν θαλασσινό νερό για να κρατηθούν οι δρόμοι σε ανεκτή και ασφαλή βατότητα.

Η ίδια εικόνα και στα βόρεια προάστια του Βόλου όπου οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες αφού το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά.Η θερμοκρασία στην πόλη του Βόλου στις 6.30 το πρωί ήταν στον -1 βαθμό και έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μαζί με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή βρίσκονταν σε σημεία όπου υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ήταν σε περιοχές αποχιονισμού στο Πήλιο όπου η κατάσταση είναι δύσκολη.

Ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης αναφορικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από την κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώνει ότι προκλήθηκε νέα ζημιά στο χερσαίο τμήμα του Δικτύου στην περιοχή του Πηλίου που τροφοδοτεί τις Σποράδες, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Αναλυτικότερα, η κακοκαιρία προκάλεσε εκ νέου πτώση δέντρων και στις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις Σποράδες και οι ζημιές εντοπίζονται σε εξαιρετικά δύσβατα σημεία. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου τις πρώτες πρωινές ώρες να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τα σημεία αυτά και να προχωρήσουν με την αποκατάσταση των βλαβών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις