Έκπτωση 10% των τιμολογίων της ΔΕΗ στους πληγέντες από την κακοκαιρία - Επικοινωνία Μητσοτάκη με Πρόεδρο της ΔΕΗ

Τα νοικοκυριά που έμειναν στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας ''Μήδειας'', θα έχουν έκπτωση 10% στα τιμολόγια της ΔΕΗ στους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου. 

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η έκπτωση στα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχιρήσεις που έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες 4 ημέρες, θα ανέλθει στο 10%.

Νωρίς το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε απο τον κ. Στασσή, ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση οτι  η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες θα κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης.

Κατά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε οτι  «Η εντολή ήταν σαφής: κανείς δεν θα γυρίσει σπίτι του μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας όλες οι ζημιές θα έχουν πια αποκατασταθεί. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους πολίτες για την υπομονή την οποία επέδειξαν. Η κακοκαιρία αυτή ανέδειξε χρόνια προβλήματα τα οποία έχουμε ως προς τα κρίσιμα δίκτυα υποδομής. Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες θα πω μόνο ότι οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75%». Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρχει αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι  «Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους γι’ αυτό και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος. Αποκεντρωμένες διοικήσεις, τα δασαρχεία, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις όπως τον ΔΕΔΔΗΕ που μπορεί να εμπλέκονται σε διαδικασίες όπως το κλάδεμα των δέντρων, είναι κάτι το οποίο ανεδείχθη κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας. Θα το αντιμετωπίσουμε κεντρικά με σχέδιο νόμου το οποίο θα φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο»

Περισσότερα σε Ειδήσεις