Θ. Βασιλακόπουλος: Αισιόδοξος ότι θα είναι ένα πολύ καλύτερο Πάσχα

 

Την εκτίμηση ότι φέτος «θα κάνουμε ένα πολύ καλύτερο Πάσχα» έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφερόμενος στην πορεία του κορονοϊού και τα κρούσματα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι με τον εμβολιασμό καλύφθηκε μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων οι οποίοι έχουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

«Έτσι, αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά ο εμβολιασμός και αυξηθούν και οι δόσεις, θα φτάσουμε στο Πάσχα και θα έχουμε εμβολιασμένο τουλάχιστον με την πρώτη δόση το μεγαλύτερο μέρος του ευπαθούς πληθυσμού» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Προέβλεψε δε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια κάμψη των κρουσμάτων, καθώς ο χιονιάς μείωσε τις μετακινήσεις και τις επαφές, άρα και τη διασπορά του ιού.

Ωστόσο, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «θα δούμε αύξηση των νοσηλευομένων, διότι καθυστερεί της διάγνωσης η βαριά νόσηση, αλλά δεν πρέπει αυτό να μας απογοητεύσει».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «νομίζω από τον Σεπτέμβρη θα πάμε σε μια ομαλή κανονικότητα, αφού πρώτα δούμε και τις μεταλλάξεις και στο τέλος θα γίνει ο κορονοϊός μια απλή ίωση που θα σε κρατά στο σπίτι».

Για τη λήξη του lockdown, είπε πως πλήρη εικόνα για το αν έχουν απόδοση τα μέτρα θα έχουμε την επόμενη Τρίτη – Τετάρτη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις