Ακόμα ένα παιδί διασωληνωμένο σε ΜΕΘ στο Αγλαΐα Κυριακού

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» βρίσκεται ένας 9χρονος που νόσησε από Covid-19

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στα παιδιά, με ένα ακόμα ανήλικο να διασωληνώνεται σε ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού. Πρόκειται για ένα 9χρονο παιδί, ενώ νωρίτερα έσκασε η είδηση για διασωληνωμένο βρέφος 20 ημερών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 9χρονος παίρνει τετραπλή αγωγή για να υποστηριχθεί η καρδιά του, καθώς εμφάνισε συμπτώματα ανάλογα με εκείνα στο σύνδρομο MIS-C. Το εν λόγω σύνδρομο εκδηλώνεται με επίμονο πυρετό, συστηματική φλεγμονή και πολυοργανική συμμετοχή με σοβαρά γαστρεντερικά συμπτώματα, καρδιογενές σοκ, υπόταση, και συμμετοχή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος!

Βρέφος 20 ημερών με κορονοϊο

Ο 9χρονος, όμως, δεν είναι ο μόνος ανήλικος που νοσηλεύεται με κορoνοϊό στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς ήδη βρίσκεται εκεί διασωληνωμένο ένα βρέφος μόλις 20 ημερών, η κατάσταση της υγείας του οποίου χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σταθερή. Το νεογέννητο βρεφάκι, που αποτελεί και το νεαρότερο άτομο που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη χώρα μας, υπέστη σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, ως επιπλοκή της νόσου Covid-19, λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νόσησε από επαφή με μολυσμένο μέλος του οικογενειακού του περιβάλλοντος. H κατάσταση του, εξάλλου, προκαλεί έντονη ανησυχία και βαθύ προβληματισμό στους γιατρούς, καθώς η σωστή αγωγή και λόγω ηλικίας αποτελεί μια δυσεπίλυτη «εξίσωση».

Περισσότερα σε Ειδήσεις