Κατέρρευσε τοίχος ερειπωμένου κτηρίου στο κέντρο της Ερμούπολης

 

Μεγάλο τμήμα τοίχου, από παλιό ερειπωμένο κτήριο στο κέντρο της Ερμούπολης, κατέρρευσε σήμερα το πρωί, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. 

Ο τοίχος του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Γεωργίου Σουρή απέναντι από το κτίριο της Φιλαρμονικής, υποχώρησε από τον πρώτο όροφο με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος πάνω σε δύο σταθμευμένα οχήματα αλλά και σε ένα τρίτο διερχόμενο στα οποία προκάλεσε υλικές ζημιές.

Ευτυχώς, από το σοβαρό περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή άλλα πιο δυσάρεστα γεγονότα, μιας και την ώρα του συμβάντος – όπως αναφέρθηκε παραπάνω – από το σημείο περνούσε Ι.Χ. αυτοκίνητο με οδηγό γυναίκα.

Αμέσως μετά το συμβάν ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία έσπευσε στην περιοχή για τις σχετικές έρευνες και τη λήψη μέτρων, όπως και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης συνεργείο του οποίου με μηχάνημα και εργάτες ανέλαβαν την απομάκρυνση των μπάζων – υλικών του γκρεμισμένου ερειπίου για την αποκατάσταση του οδοστρώματος και της κυκλοφορίας. Στην επιχείρηση συνέδραμαν και ιδιωτικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με το koinignomi.gr το άκρως σοβαρό περιστατικό κατάρρευσης έχει θορυβήσει έντονα  την τοπική κοινωνία, καθώς αποτελεί έναν κακό οιωνό για το άμεσο μέλλον της ιστορικής Ερμούπολης, η οποία έχει πολλά επικίνδυνα και μη συντηρημένα κτίρια.

Δεν παρήλθε μεγάλο διάστημα από την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης των τοπικών Αρχών με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ακριβώς για το θέμα των επικίνδυνων κτιρίων και δυστυχώς η αγωνία των τοπικών εκπροσώπων έγινε θλιβερή πραγματικότητα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις