Σοβαρές καταγγελίες για τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Όχι μόνο εμβολιάστηκε αλλά γευμάτισε και σε ταβέρνα!

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο εκτός προτεραιότητας εμβολιασμός του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, μετά  τις καταγγελίες από τον Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Χάλκης, δίνοντας άλλη διάσταση στα γεγονότα.

Δήμαρχος Χάλκησ

Όπως αποκάλυψε  ο κ. Μιχάλης Σταματιάδης, «όχι μόνο έβαλαν στη λίστα τον Περιφερειάρχη για να κάνει εμβόλιο, αλλά άνοιξαν και... ταβέρνα για να γευματίσουν!». Τα όσα σοβαρά κατήγγειλε ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Χάλκης κ. Σταματιάδης, εγείρουν εύλογα ερωτήματα και βαραίνουν  τόσο τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο όσο και τον Δήμαρχο Χάλκης κ. Φραγκάκη. Συγκεκριμένα ο. Σταματιάδης με γραπτή ανακοίνωση αποκάλυψε οτι το πρωί της Κυριακής 21/2/2021, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, μετέβη στην Χάλκη με φουσκωτό σκάφος, γνωστού εμπόρου της Ρόδου, και ολιγομελή παρέα (πέντε-έξι άτομα), προκειμένου να εμβολιαστεί στο ιατρείο του νησιού, δεδομένου ότι ο Δήμαρχος Χάλκης είχε φροντίσει να τον εντάξει στη λίστα των κατοίκων που επρόκειτο να εμβολιάστουν, την οποία είχε συντάξει ο Δήμος και παρέδωσε στο ιατρικό προσωπικό του ιατρείου Χάλκης και τους επισκέπτες γιατρούς. Μετά τον εμβολιασμό του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και η παρέα του γευμάτισαν σε ψαροταβέρνα της Χάλκης, η οποία προφανώς είχε ανοίξει ειδικά για αυτούς, δεδομένων των συνθηκών απαγόρευσης λειτουργίας των εστιατορίων και περί τις 16.00´ το απόγευμα, αναχώρησαν με το εν λόγω φουσκωτό σκάφος για να επιστρέψουν στη Ρόδο. Στη ίδια ανακοίνωση ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης μέμφθηκε τον Δήμαρχο του νησιού

για παλινωδίες, αναλήθειες και ανακρίβειες, αναφέροντας οτι ''Ο Δήμαρχος Χάλκης προσπάθησε να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη, μυστική και στο απυρόβλητο, την εξυπηρέτηση που έκανε στον Περιφερειάρχη να τον εντάξει στη λίστα των κατοίκων του νησιού, που επρόκειτο να εμβολιαστούν. Για τον λόγο αυτόν, απέφυγε να κάνει την παραμικρή ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την επίσκεψη του στη Χάλκη, ενώ όπως γνωρίζουμε, σε άλλες περιπτώσεις για ψύλλου πήδημα και ασήμαντα γεγονότα, σπεύδει ασμένως να εκδώσει τις ατελείωτες αναρτήσεις και ανακοινώσεις. Μάλιστα στη μία δήλωσή του ανέφερε ότι το ταξίδι του Περιφερειάρχη στη Χάλκη ήταν υπηρεσιακό.

Στην άλλη δήλωσή του ανέφερε ότι ήταν ιδιωτικό. Τελικώς μας δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών περίσσεψαν δύο δόσεις εμβολίου και με την ευκαιρία που ήταν (τυχαίως) εκεί ο Περιφερειάρχης, τον εμβολίασαν για να μην τις πετάξουν''.

Κάτοικοι έμειναν εκτός σειράς εμβολιασμού 

Πάντως εντύπωση προκαλούν και οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, τρεις κάτοικοι της Χάλκης, ζήτησαν να εγγραφούν στη λίστα εμβολιασμών όμως τους απέκλεισαν, με τη δικαιολογία οτι δεν υπήρχαν διαθέσιμα εμβόλια.

Απο τη μεριά του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου, επιμένει πως η επίσκεψη στο νησί έγινε για υπηρεσιακούς λόγους ενώ ο ντόρος που προκλήθηκε, ο ίδιος τον αποδίδει σε απόπειρα εκτόξευσης λάσπης απο συγκεκριμένο τοπικό μέσο.

Χατζημαρκός Γιώργοσ

Απάντηση Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου.

Βρέθηκα στη Χάλκη την περασμένη Κυριακή, σε προγραμματισμένο ταξίδι για λόγους υπηρεσιακούς. Το μεσημέρι της Κυριακής και ενώ βρισκόμουν στο Δημαρχείο του νησιού σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Χάλκης και συνεργάτες του, ενημερώθηκα ότι η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων τoυ νησιού  είχε ολοκληρωθεί και υπήρξαν αδιάθετες δόσεις, οι οποίες  κατά εφαρμογή της  προβλεπόμενης διαδικασίας του μηχανισμού αναπλήρωσης έπρεπε να χρησιμοποιηθούν.

Επισκέφθηκα το Ιατρείο του νησιού και αφού έλαβα τη διαβεβαίωση ότι κανένας κάτοικος του νησιού που το επιθυμούσε δεν έμεινε χωρίς εμβόλιο,   δέχθηκα την  προτελευταία εκ των αδιάθετων  δόσεων (από ήδη χρησιμοποιημένο φιαλίδιο το οποίο θα απορρίπτετο) μαζί με άλλους  συμπολίτες μου,  προτού το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναχωρήσει από το νησί.

Ουδέποτε θα μπορούσα να διανοηθώ να στερήσω το εμβόλιο από συνάνθρωπο μου όπως  και δεν έκανα.  Κατά συνέπεια, η δήθεν «είδηση»  την οποία εκ  του  πονηρού ανήρτησε γνωστό και μη εξαιρετέο  τοπικό μέσο,  το οποίο με κάθε ευκαιρία εκτοξεύει λάσπη εναντίον μου με στόχο τη δημιουργία ψευδών εις βάρος μου εντυπώσεων, και  εναντίον του οποίου ήδη εκκρεμούν προσφυγές μου στη δικαιοσύνη,   και η οποία αναπαράγεται από  συγκεκριμένα μέσα που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά μια περίοδο κατά την οποία η κοινή γνώμη είναι ιδιαιτέρως ευάλωτη, είναι παντελώς διαστρεβλωμένη και ανακριβής.

Έντονές αντιδράσεις από τοπικούς και  πολιτικούς φορείς.

Πάντως  ο εκτός σειράς  εμβολιασμός του κ. Χατζημάρκου έχει προκαλέσει ομαδικά πυρά από το σύνολο των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων  του νησιού,  ενώ σκληρή κριτική δέχτηκε και από τους βουλευτές Δωδεκανήσων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις