Σε εξέλιξη το έργο της συντήρησης και βελτίωσης των σχολικών κτιρίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της επισκευής, συντήρησης και βελτίωσης των σχολικών κτιρίων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή 

Προβλέπονται παρεμβάσεις στο Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Καστελλίου, στο Λύκειο Αρκαλοχωρίου και στο Νηπιαγωγείο Καστελλίου, με σκοπό την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και ασφάλειας των κτιρίων και των συνθηκών άνεσης και εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης πραγματοποίησε, το προηγούμενο διάστημα, αυτοψία στις εργασίες που πραγματοποιούνται στο κτίριο του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρή, του Δ/ντη της σχολικής μονάδας κ. Κων/νο Στειακάκη, του εργολάβου του έργου και των επιβλεπόντων μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, κατά τη διάρκεια της οποία εξέφρασε την ικανοποίηση του για το τηρούμενο χρονοδιάγραμμα και την ποιότητα των παρεμβάσεων που γίνονται στη σχολική μονάδα, οι οποίες θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά την εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Από την πλευρά του ο Δ/ντης του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου κ. Στειακάκης ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο κ. Φραγκάκη τόσο για το σημαντικό έργο συντηρήσεων και επισκευών που γίνεται στη σχολική μονάδα από το Δήμο όσο και για το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο Δήμαρχος από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του για την αναβάθμιση της υποδομής του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου (ΣΑΤΑ), πιστώσεις του προγράμματος «Φιλόδημος» και του ΠΔΕ ενώ η σύμβαση αυτού - αρχ. προϋπολογισμού 520.000,00 € - είχε υπογραφεί τον περασμένο Σεπτέμβρη από το Δήμαρχο κ. Μ Φραγκάκη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις