Πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα “Tale of X Cities” από τον δήμο Δράμας

Μέσω του προγράμματος θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο κοινοτήτων και φορέων των πόλεων της Βόρειας Ελλάδας.

Το τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Δράμας καλεί σε συμμετοχή στο project “Tale of X Cities”, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 3 Μαρτίου μέχρι τις 19 Μαΐου, δωρεάν. Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν έργα που θα παρουσιαστούν σε ένα τελικό Φεστιβάλ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab, που υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της ArtBOX και σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo, και το Ινστιτούτο Μετα-Βιομηχανικού Σχεδιασμού “Hyperwerk” που βρίσκεται στη Βασιλεία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο φάσεις, αρχικά θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο ανοιχτό σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ένα φεστιβάλ το οποίο θα υλοποιηθεί τόσο στις συμμετέχουσες πόλεις, όσο και στο διαδίκτυο, φέρνοντας σε επαφή τις κοινότητες και δημιουργώντας ένα δίκτυο κοινοτήτων και φορέων των πόλεων της Βόρειας Ελλάδας.

Το Εργαστήριο εστιάζει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τα τρέχοντα ζητήματα και παρέχει εκπαίδευση στη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας. Υλοποιείται από ομάδα ειδικών από διαφορετικούς τομείς (λογοτεχνία, δημοσιογραφία, κινηματογράφο, φωτογραφία, πολιτιστική διαχείριση) που παρέχουν θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις για την αφήγηση -μικρών και μεγάλων- ιστοριών με διαφορετικά μέσα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από τη σχετική φόρμα που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.commonlab.info) ως τις 26/02/2021.

Λεπτομέρειες Συμμετοχής στο Εργαστήριο:

-Διάρκεια: 3 Μαρτίου-19 Μαΐου

-Ημέρες και ώρες συναντήσεων: κάθε Τετάρτη, 18:00-19:30 (εκτός Μεγάλης Τετάρτης).

-Το εργαστήριο υλοποιείται μέσω zoom. Δεν απαιτείται εγγραφή στην εφαρμογή. Θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες και υποστήριξη στους συμμετέχοντες, προκειμένου να εξοικειωθούν με την χρήση της εφαρμογής.

-Δεν απαιτείται χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού για τη συμμετοχή και την παραγωγή των έργων.

-Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

-Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 26/02/2021 συμπληρώνοντας τη φόρμα που είναι διαθέσιμη εδώ: https://www.commonlab.info/how-to-participation-form.html

-Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετοχών, θα γίνει επιλογή με δυνατότητα συμμετοχής σε επόμενο κύκλο του

Περισσότερα σε Ειδήσεις